Πρόγραμμα Προκαταρκτικές Εξετάσεις ΣΣΑΣ 2023

Πρόγραμμα Προκαταρκτικές Εξετάσεις ΣΣΑΣ 2023

Προκαταρκτικές Εξετάσεις ΣΣΑΣ 2023

Αναλυτικό πρόγραμμα για τις προκαταρκτικές εξετάσεις, λίστα δεκτών υποψηφίων

Η ΣΣΑΣ ανακοίνωσε το πρόγραμμα για τις προκαταρκτικές εξετάσεις του 2023.

 1. Στον συνημμένο πίνακα αναγράφονται οι κωδικοί των υποψηφίων των οποίων τα δικαιολογητικά έγιναν Δεκτά στο εξεταστικό κέντρο της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).
 2. Στην προτελευταία στήλη της κατάστασης αναγράφεται η ομάδα με την οποία προσκαλούνται οι υποψήφιοι και στην τελευταία η ημερομηνία παρουσιάσεως τους. Η διάρκεια των προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) είναι 5 εργάσιμες μέρες
 3. Το κεφαλαίο γράμμα της αλφαβήτου που βρίσκεται στη στήλη μετά το κωδικό υποψηφίου χαρακτηρίζει την Ειδική Κατηγορία στην οποία ανήκει ο υποψήφιος.

Οι Ειδικές Κατηγορίες και τα γράμματα που αντιστοιχούν σε αυτές αναλύονται παρακάτω:

Α – Τέκνα πολύτεκνων οικογενειών

Β – Τέκνα οικογενειών με τρία παιδιά

Γ – Τέκνα ή αδελφοί αναπήρων ειρηνικής περιόδου ή πολεμικών επιχειρήσεων

Δ – Τέκνα  ή αδελφοί θανόντων στρατιωτικών ΕΔ σε διατεταγμένη Υπηρεσία

Ε –Τέκνα Μονίμων στρατιωτικών – Εφέδρων και Κληρωτών οπλιτών που συμμετείχαν στα πολεμικά γεγονότα της Κύπρου.

προκαταρκτικές εξετάσεις 2023 σσας
 1. Ενημερώνουμε τους υποψήφιους που έχουν δηλώσει στην Αίτηση τους Σχολές της ΕΛ.ΑΣ του Π.Σ και του Λ.Σ-ΕΛΑΚΤ, ότι εφόσον κριθούν ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ στις ΠΚΕ για τις Σχολές ΣΣΕ-Όπλα ή/και ΣΜΥ-Όπλα, θα λάβουν βεβαίωση ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ την οποία θα προσκομίσουν οι ίδιοι στην ΕΛ.ΑΣ το Π.Σ και το Λ.Σ ΕΛ-ΑΚΤ σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στις Προκηρύξεις αυτών.
 2. Υποψήφιοι που έχουν δηλώσει μεταξύ των επιλογών τους τη Σχολή Ικάρων/Ιπτάμενοι εφ’ όσον κριθούν ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ στις Ψυχομετρικές – Ιατρικές – Αθλητικές Δοκιμασίες και στην Κολύμβηση θα πρέπει να μεταβούν για επιπλέον ειδικές δοκιμασίες στην Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης (Δεκέλεια-Τατόι Αττικής) τις ημερομηνίες που αντιστοιχούν στην ομάδα τους σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο πίνακα (πρόγραμμα ΠΚΕ) και το πρόγραμμα της ΔΑΕ (Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης).
 3. Υποψήφιοι που έχουν δηλώσει μεταξύ των προτιμήσεων τους τις Σχολές:
  • Ικάρων – Ιπτάμενοι
  • Ναυτικών Δοκίμων (Μάχιμοι και Μηχανικοί) και
  • Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) θα εξετασθούν την πέμπτη (5η) ημέρα των ΠΚΕ μετά το επιτυχές πέρας των Αθλητικών Δοκιμασιών και στην κολύμβηση στο Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης επί της οδού Αγ. Δημητρίου. Μη συμμετοχή τους στο αγώνισμα της κολύμβησης είναι λόγος απόρριψης για τις παραπάνω Σχολές. Επιπλέον ενημερώνονται ότι θα  πρέπει να έχουν μαζί τους μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες και σκουφάκι.
 1. Οι Ψυχομετρικές Δοκιμασίες διάρκειας δύο (2) εργάσιμων ημερών θα διεξαχθούν στην έδρα της ΣΣΑΣ, (Πλήθωνος Γεμιστού 1 Έναντι Πανεπιστημίου Μακεδονία).
 2. Οι Υγειονομικές Εξετάσεις διάρκειας δύο (2) εργάσιμων ημερών θα διεξαχθούν στο 424 ΓΣΝΕ (Περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης – Ευκαρπίας, πλησίον Γ.Ν. Παπαγεωργίου. Η πρόσβαση στο 424 ΓΣΝΕ εξυπηρετείται με τις γραμμές 1, 28Α και 28Β του ΟΑΣΘ.
 3. Οι Αθλητικές Δοκιμασίες διάρκειας μίας (1) ημέρας θα διεξαχθούν στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο Θεσσαλονίκης (είσοδος επί της Αγίου Δημητρίου)
 4. Οι υποψήφιοι οφείλουν να παρουσιάζονται καθημερινώς στις 08:00 π.μ. στον τόπο που θα διεξάγονται οι εκάστοτε δοκιμασίες.
 5. Καθ’ όλη τη διάρκεια των ΠΚΕ οι υποψήφιοι πρέπει να φέρουν καθημερινά μαζί τους το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατηρίου, μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή KN95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα, η οποία είναι υποχρεωτική στο πλαίσιο πρόληψης κατά της μετάδοσης Covid-19 σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Δεν συνίσταται η χρήση μάσκας κατά την διάρκεια των αθλητικών δοκιμασιών.
 6. Για την συμμετοχή τους στις ΠΚΕ απαιτείται η επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου PCR έως και εβδομήντα δύο (72) ώρες πριν την πρώτη ημέρα της έναρξης των εξετάσεων την οποία θα έχουν καθημερινά μαζί τους οι υποψήφιοι.
 7. Κατά την 1η ημέρα των ΠΚΕ στην έδρα της Σχολής οι υποψήφιοι θα πρέπει να φέρουν τη δική τους γραφική ύλη ( 2 λευκές κόλλες Α4, μπλέ στυλό, μολύβι, γόμα, ξύστρα).
 8. Κατά την 1η ημέρα των ΠΚΕ στην έδρα της Σχολής, οι υποψήφιοι θα παραδώσουν το Υγειονομικό τους Δελτίο (Υπόδειγμα 3) με επισυναπτόμενες τις σχετικές υγειονομικές εξετάσεις-γνωματεύσεις, το Δελτίο Ιατρικού Ιστορικού (Υπόδειγμα 5), καθώς και την Υπεύθυνη Δήλωση που συνοδεύει το Ιατρικό Ιστορικό.
προκαταρκτικές εξετάσεις σσας 2023

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι εκ των υποψηφίων έχουν δηλώσει το Τμήμα Ιπταμένων της ΣΙ, θα πρέπει εκ των προτέρων και πριν την παρουσίασή τους στην ΣΣΑΣ, να έχουν εκδώσει φωτοαντίγραφα των εγγράφων της Παραγράφου 14 του παρόντος, καθόσον σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στην Εγκύκλιο Προκήρυξη, θα πρέπει να τα επιδώσουν εκ νέου και στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής (ΚΑΙ) κατά την διενέργεια των επιπρόσθετων εξετάσεων που θα υποβληθούν.

 1. Για τυχόν απορίες – διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2310962112 και 2310962177 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.