Αλλαγή ορίου ύψους για τις γυναίκες υποψήφιες της Ελληνικής Αστυνομίας

Αλλαγή ορίου ύψους για τις γυναίκες υποψήφιες της Ελληνικής Αστυνομίας

Αλλαγή στο κριτήριο ύψους για τις γυναίκες

Αλλάζει το ελάχιστο ύψος για τις υποψήφιες

Αλλάζει το ελάχιστο ύψος για τις γυναίκες που θέλουν να εισαχθούν στην Ελληνική Αστυνομία. Αλλαγή που περιμέναμε εδώ και χρόνια προς ψηφίση στη Βουλή.

Η απόσπαση στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. στο Μόνιμο Σώμα της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής, η εκλογή συνδικαλιστικών οργάνων των αστυνομικών με ενιαίο ψηφοδέλτιο, και η εισαγωγή διαφοροποίησης μεταξύ ανδρών και γυναικών υποψηφίων για πρόσληψη στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, (ύψος τουλάχιστον 1,70μ για τους άνδρες και 1,63 μ για τις γυναίκες) περιλαμβάνονται σε τροπολογία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την Προστασία του Εθελοντισμού. Το νομοσχέδιο εισάγεται, προς συζήτηση και ψήφιση, από την ολομέλεια της Βουλής.

Οι αλλαγές στα κριτήρια προσλήψεων για την Ελληνική Αστυνομία – Το ύψος για άνδρες και γυναίκες

Εισάγεται διαφοροποίηση μεταξύ ανδρών και γυναικών υποψηφίων για πρόσληψη στην Ελληνική Αστυνομία, ως προς το ελάχιστο απαιτούμενο ύψος, το οποίο είναι τουλάχιστον ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά (1,70 μ.) για τους άνδρες και ένα μέτρο και εξήντα τρία εκατοστά (1,63 μ.) για τις γυναίκες.

αστυνομία ύψος γυναίκες αθλητική προετοιμασία υποψήφιοι αγωνίσματα