Η Προκήρυξη της Ελληνικής Αστυνομίας 2021-22

Η Προκήρυξη της Ελληνικής Αστυνομίας 2021-22

Το Υπουργείο Προστασία του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομία ανακοίνωσε την προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών στις Αστυνομικές Σχολές (Σχολή Αξιωματικών και Σχολή Αστυφυλάκων) για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22.

Πληροφορίες για την εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές, τις ειδικές κατηγορίες, τις προϋποθέσεις εισαγωγής, αλλά και τις προκαταρκτικές εξετάσεις μπορείτε να βρείτε πατώντας ΕΔΩ

Ο αριθμός των ιδιωτών υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίζεται σε τριακόσιους δέκα (310) και εκείνων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών σε σαράντα (40).. Η κατανομή των θέσεων ανά σύστημα συμμετοχής και κατηγορία υποψηφίων περιγράφεται λεπτομερώς στο Παράρτημα 2 της Προκήρυξης.

Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προσκομίζοντας παράλληλα το δελτίο εξεταζομένου/ης υποψηφίου/ας του Τ.ΠΑΙ.Θ. και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή του κατά περίπτωση νόμιμου τίτλου παραμονής για τους ομογενείς, από τη δημοσίευση της παρούσας προκήρυξης μέχρι την ώρα 15.00 της 02-06-2021.

Οι υποψήφιοι/ες της κατηγορίας «τέκνα Ελλήνων του Εξωτερικού κ.τ.λ.» (Ν. 2552/1997, σε συνδυασμό με το Ν. 2909/2001), θα υποβάλουν την αίτηση με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, από τη δημοσίευση της παρούσας προκήρυξης μέχρι την 15:00 ώρα της 30-07-2021, στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας ή διαμονής τους στην Ελλάδα ή στα Προξενεία της Ελλάδας στις χώρες που διαμένουν.

Η προθεσμία της προηγούμενης παραγράφου ισχύει και για τους/ις υποψήφιους/ες των ειδικών κατηγοριών του άρθρου 30 του Ν. 4760/2020 (Α΄ 247).

Μετά τις ημερομηνίες αυτές δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής. Επιπλέον, αίτηση που υποβάλλεται με τρόπο διαφορετικό από τον οριζόμενο στην παρούσα προκήρυξη, όπως ενδεικτικά με συστημένη επιστολή, ηλεκτρονική αποστολή ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, δεν θα γίνεται δεκτή.

Κατά τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, είναι αναγκαία η λήψη μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει:

  1. να προσέρχονται, κατόπιν τηλεφωνικής ενημέρωσης προς το Αστυνομικό Τμήμα κατοικίας ή διαμονής τους,
  2. να αποφεύγουν το συνωστισμό, για το λόγο αυτό ο/η υποψήφιος/α δεν θα συνοδεύεται από έτερο πρόσωπο και τυχόν πρόσωπα που έχουν αναλάβει τη μετακίνησή τους, θα τους αναμένουν σε άλλα σημεία, όπου επίσης θα πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός,
  3. να χρησιμοποιούν προστατευτική μάσκα και γάντια και εφόσον είναι δυνατό, να φέρουν το δικό τους στυλό. Προκειμένου να τηρηθούν οι οδηγίες, δέον είναι οι υποψήφιοι/ες να μην εξαντλήσουν την προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής και να αποφύγουν να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής τις τελευταίες ημέρες, για να επιτευχθεί μία όσο το δυνατόν ισομερής κατανομή τους στις Υπηρεσίες παραλαβής των αιτήσεων.

Επιπλέον, θα πρέπει να έχουν εκ των προτέρων στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα στοιχεία και έγγραφα για την ορθή συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής και των λοιπών δικαιολογητικών.

Τα δικαιολογητικά – Αθλητική Προετοιμασία για Αστυνομικές Σχολές

Τα βασικά δικαιολογητικά για την υποβολή δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές για τις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας είναι τα εξής:

  1. Αίτηση συμμετοχής
  2. Δύο (2) φωτογραφίες τύπου ταυτότητας (έγχρωμες διαστάσεων 3 χ 4 εκ.). Στο πίσω μέρος κάθε φωτογραφίας ν’ αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του/ης υποψήφιου/ας ευκρινώς.
  3.  Φωτοαντίγραφο του δελτίου αστυνομικής ταυτότητάς τους. Σε περίπτωση που στοιχεία του δελτίου ταυτότητας έχουν μεταβληθεί, αυτά δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση. Οι ομογενείς από τη Βόρειο Ήπειρο, την Κύπρο και την Σουρκία, υποβάλουν ευκρινές φωτοαντίγραφο του νόμιμου τίτλου παραμονής τους στην Ελλάδα.
  4. Υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα Ε, ότι έχουν τα προσόντα που αναφέρονται στις περιπτώσεις 1 έως 9 του προηγούμενου Κεφαλαίου II (προσόντα υποψηφίων για τις Σχολές Αξιωματικών – Αστυφυλάκων), χωρίς να απαιτείται η αναλυτική περιγραφή αυτών και ότι δήλωσαν ή θα δηλώσουν προτίμηση σε μία ή και στις δύο Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας (Αστυφυλάκων – Αξιωματικών), στο Μηχανογραφικό Δελτίο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
  5. Ενημέρωση – Δήλωση συγκατάθεσης για την επεξεργασία προσωπικών 12 δεδομένων
  6. Οι έγγαμοι/ες με αλλογενείς αλλοδαπούς υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση, στην οποία δηλώνουν την υπηκοότητα του/ης συζύγου τους.