Η προκηρυξη για τις Στρατιωτικες Σχολες ακαδημαϊκου ετους 2018-2019

Η προκηρυξη για τις Στρατιωτικες Σχολες ακαδημαϊκου ετους 2018-2019

Στις 16 Απριλίου ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών/τριών στις διάφορες Στρατιωτικές Σχολές μέσω της διαδικασίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Προσόντα

  • Ύψος 1,6ο (για άντρες και γυναίκες)
  • Να έχουν ελληνική Ιθαγένεια
  • Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση
  • Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε γραπτές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας.
  • Οι υποψήφιοι/ες της Σχολής Ικάρων (όλων των τμημάτων της)πρέπει να γνωρίζουν την Αγγλική Γλώσσα σε επίπεδο Β2 (Καλή Γνώση)
  • Ηλικία
    • Για τις ΣΣΕ, ΣΝ∆, ΣΙ και ΣΑΝ να έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1998 και μεταγενέστερα.
    • Για τη ΣΣΑΣ να έχουν γεννηθεί από την 31 ∆εκεμβρίου 1998 και μεταγενέστερα.
    • Οι υποψήφιοι/ες των ΑΣΣΥ, σύμφωνα με τους Οργανισμούς λειτουργίας τους, πρέπει να έχουν γεννηθεί την 31 ∆εκεμβρίου1998 και μεταγενέστερα.

Αίτηση

H υποβολή της Αίτησης-Υπεύθυνης ∆ήλωσης του υποψηφίου (Υπόδειγμα«5» του Παραρτήματος «Θ»), καθώς και των απαιτούμενων δικαιολογητικών που αναγράφονται στο Παράρτημα «ΣΤ» γίνεται αμιγώς ηλεκτρονικά (internet), μέσω σχετικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.asei-assy.mil.gr., από 02 έως και 20 Μαΐου 2019. Ο υποψήφιος/α εγγράφεται στην υπόψη εφαρμογή χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου (e-mail) και διαχειρίζεται προσωπικά την αίτησή του/της (επεξεργασία, προσωρινή αποθήκευση, οριστικοποίηση,μεταφόρτωση εγγράφων, αποστολή) πλήρως ηλεκτρονικά.

Η υπόψη εφαρμογή περιλαμβάνει αναλυτικές οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης και υποβολής των δικαιολογητικών και είναι διασυνδεμένη με αντίστοιχο ηλεκτρονικό κόμβο του ΥΠΠΕΘ, για την αυθεντικοποίηση των στοιχείων του υποψηφίου.

Όσοι/ες έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και επιθυμούν τη συμμετοχή τους στις ΠΚΕ για μία ή περισσότερες στρατιωτικές σχολές, πρέπει αφενός να δηλώσουν αυτές στο Μηχανογραφικό ∆ελτίο του ΥΠΠΕΘ, αφετέρου να υποβάλλουν με μεταφόρτωση (upload) μέσω της σχετικής εφαρμογής, εντός της προθεσμίας που καθορίζεται στο Παράρτημα «Α», μια πλήρη σειρά των δικαιολογητικών που αναγράφονται στο Παράρτημα «ΣΤ». Η υπόψη Αίτηση-Υπεύθυνη ∆ήλωση, η οποία αποτελεί και προαπαιτούμενο δικαιολογητικό, ΕΚΤΥΠΩΝΕΤΑΙ συμπληρωμένη από τον υποψήφιο, υπογράφεται από τον ίδιο [και από τον ασκούντα/ες τη γονική μέριμνα ή επιτροπεία, σε περίπτωση ανήλικου υποψήφιου], θεωρείται για το γνήσιο της υπογραφής από την αρμόδια αρχή και μεταφορτώνεται (upload) ηλεκτρονικά,μέσω της εφαρμογής, μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά κατά την καθοριζόμενη στην παρούσα, διαδικασία. Η υπόψη Αίτηση-Υπεύθυνη ∆ήλωση, καθώς και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά ελέγχονται ΜΟΝΟ από το εξεταστικό κέντρο, στο οποίο επιθυμούν να εξεταστούν. Μετά την καταληκτική ημερομηνία, δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής, καθόσον η σχετική εφαρμογή θα απενεργοποιείται.

Τα εξεταστικά κέντρα, με μέριμνα των οποίων θα διεξαχθούν οι προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των υποψηφίων για όλες τις στρατιωτικές σχολές, είναι:

  1. (1)  Η ΣΣΕ (στη ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ),
  2. (2)  Η ΣΝ∆ (στον ΠΕΙΡΑΙΑ),
  3. (3)  Η ∆ΑΕ (στην ∆ΕΚΕΛΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ),
  4. (4)  Η ΣΣΑΣ (στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ),
  5. (5)  Η ΣΜΥ (στα ΤΡΙΚΑΛΑ).

Η επιθυμία επιλογής του εξεταστικού κέντρου στο έντυπο της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης αφορά ΜΟΝΟ στον τόπο προτίμησης, στον οποίο επιθυμεί να εξεταστεί ο υποψήφιος-α.

Οι υποψήφιοι για το Τμήμα Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων, οι οποίοι θα δηλώσουν ως εξεταστικό κέντρο άλλο πλην της ∆ΑΕ, θα πρέπει επιπλέον να εξεταστούν έως 3 ημέρες σε πρόσθετες υγειονομικές εξετάσεις και ψυχομετρικές δοκιμασίες στην Αθήνα με μέριμνα της ∆ΑΕ/Β1, αφού πρωτίστως έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τις ΠΚΕ που διενήργησε το εξεταστικό κέντρο επιλογής τους.

Ανεξάρτητα από το εξεταστικό κέντρο στο οποίο δηλώνει να εξεταστεί ένας υποψήφιος ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ότι, στην αίτηση υποψηφίου θα πρέπει να δηλώσει το σύνολο των Σχολών για τις οποίες ενδιαφέρεται, γιατί θεωρείται ως αποτυχών στις ΠΚΕ για τις Σχολές τις οποίες δεν έχει δηλώσει ότι ενδιαφέρεται.
Οι υποψήφιοι/ες σε περίπτωση που έχουν απορίες για τα θέματα της παρούσας εγκυκλίου, μπορούν να ζητήσουν διευκρινίσεις από τα Γραφεία Ενημέρωσης Κοινού και τα εξεταστικά κέντρα. Τα στοιχεία επικοινωνίας των Γραφείων Ενημερώσεως Κοινού, καθώς και των αρμοδίων Υπηρεσιών των εξεταστικών κέντρων είναι:
α. Γραφείο Ενημερώσεως Κοινού Αθηνών, Μεσογείων 227-231, Χολαργός Τ.Κ. 15561, τηλ. 2106598661-4
β. Γραφείο Ενημερώσεως Κοινού Θεσσαλονίκης, Γρηγορίου Λαμπράκη 3, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54636, τηλ. 2310893238, ηλεκτρονικό ταχυδρομείοgek.thessalonikis@mod.mil.gr
γ. Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Τμήμα Εισιτηρίων Εξετάσεων, Βάρη Αττικής ΒΣΤ 902, τηλ. τηλεφ. Κέντρο 210 8904000, Τμήμα Εισαγ. Εξετ. 2108904127 – 4026, 210-8970223, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο tee@sse.gr

δ. Σχολή Ναυτικών ∆οκίμων, τέρμα Χατζηκυριακού-Χατζηκυριάκειο,Τ.Κ.18539, Πειραιάς, τηλ 210 4581337 ηλεκτρονικό ταχυδρομείο tee@hna.gr

ε. ∆ιοίκηση Αεροπορικής Εκπαιδεύσεως (∆ΑΕ/Β1), ΑΒ ∆εκέλειας,Αχαρναί Αττικής (Τατόι) ΤΓΑ 1010, τηλ. 210 8192132, 210-8192133, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, b13.dae@haf.gr
στ. Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων – Πλήθωνος Γεμιστού1-2, Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 54638, τηλ. 2310 962177 – 962112 – 962191, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ssas-dspv@army.gr
ζ. Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, Βασίλη Τσιτσάνη 63, Τρίκαλα Τ.Κ. 42132 τηλ. 24310-38635, 24310-38637, 24310-39632, ηλεκτρονικό ταχυδρομείοsmy-teem@army.gr

Οι υποψήφιοι/ες, οι οποίοι/ες θα γίνουν δεκτοί/ες για να συμμετάσχουν στην διαδικασία των ΠΚΕ, οφείλουν να ενημερωθούν με την ημερομηνία ανάρτησης των δεκτών υποψηφίων και με αποκλειστικά δική τους ευθύνη από την ιστοσελίδα του εξεταστικού κέντρου για το πρόγραμμα των ΠΚΕ (ψυχομετρικών, υγειονομικών,αθλητικών), τον τόπο και το χρόνο παρουσιάσεως.

Οι ΠΚΕ είναι υποχρεωτικές για όλους τους υποψηφίους και γίνονται σύμφωνα με προγραμματισμό που θα ανακοινωθεί από τα εξεταστικά κέντρα.Προκειμένου να συμμετάσχει ένας υποψήφιος σε αυτές, θα πρέπει να γνωρίζει ότι:

  • Οι ΠΚΕ διενεργούνται στο εξεταστικό κέντρο επιθυμίας του. Οι μαθητές των ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ που είναι υποψήφιοι για άλλο ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ, σύμφωνα με τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, ανεξαρτήτως του εξεταστικού κέντρου επιθυμίας τους, θα υποβάλλονται στις ΠΚΕ, στη Σχολή που φοιτούν ή στο πλησιέστερο προς την Σχολή τους εξεταστικό κέντρο εάν στη Σχολή φοίτησής τους δεν λειτουργεί τέτοιο.
  • Ώρα παρουσιάσεως υποψηφίων είναι η 07:00 Ω κάθε ημέρας
  • Οι ΠΚΕ είναι υποχρεωτικές και για τους υποψήφιους που είχαν υποβληθεί σε αυτές στο παρελθόν στην ίδια ή σε άλλη Σχολή.