Προκήρυξη ∆ιαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών/τριών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων 2020-21

Προκήρυξη ∆ιαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών/τριών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων 2020-21

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ, δημοσίευσε την προκήρυξη για την εισαγωγή Σπουδαστών και σπουδαστριών στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21. Οι υποψήφιοι θα εισαχθούν στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ((Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ),  Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), Σχολή Ικάρων (ΣΙ), Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ)και στις Ανώτερες Στρατιωτικές σχολές Υπαξιωματικών (Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ),  Πολεμικού Nαυτικού (ΣΜΥN), Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΜΥΑ) μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Πληροφορίες για την εισαγωγή,  τις ειδικές κατηγορίες, τις προϋποθέσεις εισαγωγής, αλλά και τις προκαταρκτικές εξετάσεις μπορείτε να βρείτε πατώντας ΕΔΩ

H υποβολή της Αίτησης-Υπεύθυνης ∆ήλωσης του υποψηφίου, καθώς και των απαιτούμενων δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω σχετικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.asei-assy.mil.gr. Ο/Η υποψήφιος/α εγγράφεται στην υπόψη εφαρμογή χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου (e-mail) και διαχειρίζεται προσωπικά την αίτησή του/της (επεξεργασία, προσωρινή αποθήκευση, οριστικοποίηση, μεταφόρτωση εγγράφων, αποστολή) πλήρως ηλεκτρονικά.

Η υπόψη εφαρμογή περιλαμβάνει αναλυτικές οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης και υποβολής των δικαιολογητικών και είναι διασυνδεμένη με αντίστοιχο ηλεκτρονικό κόμβο του ΥΠΑΙΘ, για την αυθεντικοποίηση των στοιχείων του υποψηφίου.

Όσοι/ες έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και επιθυμούν τη συμμετοχή τους στις ΠΚΕ για μία ή περισσότερες στρατιωτικές σχολές, πρέπει αφενός να δηλώσουν αυτές στο Μηχανογραφικό ∆ελτίο του ΥΠΑΙΘ, αφετέρου να υποβάλλουν με μεταφόρτωση (upload) μέσω της σχετικής εφαρμογής, εντός της προθεσμίας που καθορίζεται, μια πλήρη σειρά των δικαιολογητικών που αναγράφονται στο Παράρτημα «ΣΤ» της προκήρυξης. Η υπόψη Αίτηση-Υπεύθυνη ∆ήλωση, η οποία αποτελεί και προαπαιτούμενο δικαιολογητικό, ΕΚΤΥΠΩΝΕΤΑΙ συμπληρωμένη από τον υποψήφιο, υπογράφεται από τον ίδιο και από τον/τους έχοντα/ες την επιμέλεια ή επιτροπεία, σε περίπτωση ανήλικου υποψήφιου, θεωρείται για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή και μεταφορτώνεται (upload) ηλεκτρονικά, μέσω της εφαρμογής, μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά κατά την καθοριζόμενη διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση, αρκεί η υπογραφή από τον ένα τουλάχιστον γονέα/κηδεμόνα ή τον ασκούντα επιμέλεια ή επιτροπεία. Η υπόψη Αίτηση-Υπεύθυνη ∆ήλωση, καθώς και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά ελέγχονται μόνο από το εξεταστικό κέντρο, στο οποίο επιθυμούν να εξεταστούν. Μετά την καταληκτική ημερομηνία, δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής, καθόσον η σχετική εφαρμογή απενεργοποιείται.

 

ΧΡΟΝΟ∆ΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

  1. Υποβολή ηλεκτρονικά Αίτησης-∆ικαιολογητικών από την Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 00:00 έως την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 και ώρα 24:00.
  2. Έκδοση Κατάστασης Υποψηφίων με Ελλιπή ∆ικαιολογητικά έως την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020.
  3. Υποβολή Ελλιπών ∆ικαιολογητικών έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 και ώρα 24:00.
  4. Έκδοση τελικής κατάστασης δεκτών υποψηφίων για συμμετοχή στις ΠΚΕ καθώς και προγράμματος διεξαγωγής των ΠΚΕ (τόπος–χρόνος): Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020.

Όλη η προκήρυξη στον παρακάτω σύνδεσμο: