2ο Επιστημονικό πεδίο
ΣΜΥΝ
Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού
2ο & 4ο Επιστημονικό πεδίο
Το Πολεμικό Ναυτικό έχει ως αποστολή την διεξαγωγή των αναγκαίων αεροναυτικών επιχειρήσεων και έργων εν ειρήνη και εν πολέμω δια την εξασφάλιση Εθνικών αντικειμενικών σκοπών της αρμοδιότητός του και σε συνεργασία με τους άλλους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων επί τω σκοπώ της συμβολής στην αποτροπή εχθρικής επιθέσεως, στην διατήρηση της ακεραιότητας της χώρας, στην προάσπιση των Εθνικών συμφερόντων και στην επίτευξη των επιδιώξεων της εν ισχύει Πολιτικής Εθνικής Αμύνης γενικότερα. Δια την εκπλήρωση της αποστολής του, το Πολεμικό Ναυτικό αξιοποιεί την θαλάσσια ισχύ του Έθνους και διαθέτει από του καιρού της ειρήνης προσωπικό και μέσα, τα οποία συμπληρώνονται, όπως απαιτείται, μετά από στρατιωτική και πολιτική επιστράτευση.
Η κατάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:
1) Μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων: Σ΄ αυτή τη περίπτωση οι υποψήφιοι μπορούν να καταταγούν είτε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), είτε στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ).
2) Μέσω των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ): Για την περίοδο 2020-2022 ορίσθηκε προκύρηξη που αφορά τους ΕΠ.ΟΠ. Μάθε περισσότερα…
Η ιστορία του μεγαλειώδεις όπως και η ιστορία της Ελλάδος, με συγκινητικό παράδειγμα το θωρακισμένο καταδρομικό «Γεώργιος Αβέρωφ», η σημαία του δεν έχει υποσταλεί για περισσότερα από εκατό χρόνια και είναι το μοναδικό ελληνικό έδαφος το οποίο δεν υποδουλώθηκε ποτέ σε ξένο κατακτητή.
«Έχουμε γη και πατρίδα, όταν έχουμε πλοία στη θάλασσα.»
Θεμιστοκλής (527 πΧ – 459 πΧ)