Νέο Επιστημονικό πεδίο για Πυροσβεστική Ακαδημία και Λιμενικό Σώμα

Νέο Επιστημονικό πεδίο για Πυροσβεστική Ακαδημία και Λιμενικό Σώμα

Νέο επιστημονικό πεδίο για Πυροσβεστική και Λιμενικό

Με Υπουργική απόφαση νέο Επιστημονικό Πεδίο προστίθεται για Πυροσβεστική Ακαδημία και Λιμενικό Σώμα. Σύμφωνα με πρόσφατο ΦΕΚ από το επόμενο σχολικό έτος οι υποψήφιοι μαθητές για την πυροσβεστική ακαδημία και το λιμενικό σώμα έχουν αλλαγές στην εισαγωγή τους. Οι υποψήφιοι που μέχρι τώρα διεκδικούσαν την εισαγωγή τους στις σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών για την Πυροσβεστική Ακαδημία, καθώς και για τις σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων και Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος, από τρία επιστημονικά πεδία, τώρα πλέον θα έχουν την επιλογή και 4ου.

    Με την τροποποίηση της υπ΄ αρ. Φ.253/11812/Α5/2020 υπουργικής απόφασης με θέμα: Κατάταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία του άρθρου 4Α του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως αυτό προστέθηκε με την παρ. 5 του άρθρου 100 του ν. 4610/2019 (Α΄ 70), ως ακολούθως: Άρθρο ΜΟΝΟ 1. Στο εδάφιο 2. «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ» της παρ. 2 του άρθρου 1 της ανωτέρω απόφασης, υπό τον τίτλο «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ», προστίθεται:

Το τμήμα διοίκησης εφοδιαστικής αλυσίδας (ΚΑΤΕΡΙΝΗ) ΔΙ.ΠΑ.Ε. Συγκεκριμένα μέχρι πρότινος είχαν δικαίωμα εισαγωγής από το 1ο, 2ο, και 4ο επιστημονικό πεδίο. Πλέον είναι εφικτή και από το 4ο Επιστημονικό Πεδίο “ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ”.

Πλήρες Πρόγραμμα Προετοιμασίας Υποψηφίων για την εισαγωγή στην Πυροσβεστική και το Λιμενικό

 

Η ισχύς της Υπουργικής απόφασης θα αρχίσει από το Σχολικό έτος 2020- 2021.

Μπορείτε να δείτε το ΦΕΚ μέσω του άρθρου του esos.gr

νέο επιστημονικό πεδίο λιμενικό πυροσβεστική