Η προκήρυξη για το Λιμενικό Σώμα (ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ)

Η προκήρυξη για το Λιμενικό Σώμα (ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ)

Με Προκήρυξη του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής ανακοινώθηκαν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για την εισαγωγή πολιτών μέσω της διαδικασίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων στις σχολές Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και της Ακτοφυλακής.
Σύμφωνα με αυτήν, ο αριθμός των θέσεων ορίζεται σε τριάντα (30) και σε εκατό (100) αντιστοίχως., και τα προσόντα των υποψηφίων είναι τα εξής:

  1. Να είναι Έλληνες πολίτες.
  2. Να μην υπερβαίνουν το 26o έτος της ηλικίας τους, όριο που θεωρείται ότι συμπληρώνεται κατά την 31η Δεκεμβρίου 2019, ήτοι να έχουν γεννηθεί από 01-01-1993 και μεταγενέστερα.
  3. Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) της χώρας.
  4. Όσοι έχουν υπηρετήσει ή έχουν κληθεί να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να τις έχουν αναβάλει νομίμως ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές. Οι υποψήφιοι που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο αρκεί να έχουν ολοκληρώσει τη θητεία τους ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από το υπόλοιπο αυτής κατά το χρόνο κατάταξής τους.
  5. Να μην έχουν εκπέσει από στρατιωτικό βαθμό, αποβληθεί ή απολυθεί κατά περίπτωση από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, για λόγους πειθαρχίας.
  6. Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 11/2014 (Α ́17), όπως ισχύει, για τους υποψηφίους της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ).Ειδικά καθορίζεται ότι, όλοι οι υποψήφιοι (άνδρες και γυναίκες) πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ., χωρίς υποδήματα.
  7. Να μην έχουν καταδικαστεί σε οποιοδήποτε βαθμό.
  8. Να μην είναι χρήστες ναρκωτικών.
  9. Να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση, έστω και επικουρική (πλήρη ή μερική).
Όσοι/ες έχουν τα προσόντα και επιθυμούν να καταταγούν ως δόκιμοι Σημαιοφόροι Λ.Σ. ή ως δόκιμοι Λιμενοφύλακες, πρέπει αφενός να δηλώσουν τούτο στο Μηχανογραφικό Δελτίο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και αφετέρου μέσα στις προθεσμίες και κατά την καθοριζόμενη στο επόμενο Κεφάλαιο διαδικασία να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση για την συμμετοχή στο διαγωνισμό εισαγωγής στην Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή / και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής(www.hcg.gr )και ως αναλυτικά καθορίζεται στο Κεφάλαιο Δ ́ και στο Παράρτημα Α ́ της προκήρυξης.
Ακολούθως, οι υποψήφιοι/ες πρέπει να εκτυπώσουν και να υπογράψουν την εν λόγω Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση (με θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής τους) και να την υποβάλουν ταχυδρομικά με συστημένη αλληλογραφία μαζί με πλήρη δικαιολογητικά. Η ανακρίβεια των δηλουμένων στοιχείων επισύρει αποκλεισμό από το διαγωνισμό και τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.
Οι υποψήφιοι/ες δηλώνουν στην ως άνω Αίτηση– Υπεύθυνη Δήλωση ότι: i) έχουν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις του Κεφαλαίου Β ́ της παρούσας και δεν εμπίπτουν στα κωλύματα του ίδιου Κεφαλαίου, ii)τα αναφερόμενα στην αίτησή τους στοιχεία είναι αληθή και όλα τα υποβαλλόμενα δικαιολογητικά από αυτούς είναι γνήσια και ακριβή, iii) δέχονται να υποβληθούν σε έλεγχο για χρήση απαγορευμένων ουσιών, iv) συναινούν στην ηλεκτρονική επεξεργασία των στοιχείων που αναφέρουν στην αίτησή τους και v) προτίθενται να δηλώσουν στο Μηχανογραφικό τους Δελτίο προτίμηση για την Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή/και την Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων. Στην ίδια δήλωση αναφέρουν αν υπάγονται σε ειδική κατηγορία και ποια, καθώς και αν επιθυμούν να κάνουν χρήση του σχετικού δικαιώματος.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν από τους υποψήφιους/ες μαζί με την Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση για την συμμετοχή στο διαγωνισμό εισαγωγής στην Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή / και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, είναι τα ακόλουθα:
 

  • Φωτοαντίγραφο της αίτησης – δήλωσης συμμετοχής στις εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο το τρέχον έτος ή της βεβαίωσης πρόσβασης/ συμμετοχής σε πανελλαδικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν το 2017ή2018, από την οποία να προκύπτει ο κωδικός υποψηφίου του Υπουργείου Παιδείας,Έρευνας και Θρησκευμάτων. Σε περίπτωση αδυναμίας του/της υποψήφιου/ας να υποβάλει την ανωτέρω αίτηση – δήλωση συμμετοχής γίνεται δεκτό φωτοαντίγραφο του δελτίου ή της βεβαίωσης εξεταζομένου πανελλαδικών εξετάσεων.
  • Δύο (2) φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου ή ταυτότητας. Στο πίσω μέρος κάθε φωτογραφίας ο/η υποψήφιος/α υποχρεούται να αναγράψει το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμο του/της, ευκρινώς.
  • Φωτοαντίγραφο του αστυνομικού δελτίου ταυτότητας (ή του δελτίου στρατιωτικής τους ταυτότητας για όσους εκπληρώνουν ως στρατεύσιμοι την στρατιωτική τους υποχρέωση). Σε περίπτωση που στοιχεία αυτού έχουν μεταβληθεί, δηλώνονται σε υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986.
  • Φωτοαντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου ή Βεβαίωση του Λυκειάρχη ότι ο/η υποψήφιος/α είναι τελειόφοιτος/η μαθητής/τρια Λυκείου.
  • Οι υπαγόμενοι/ες στις ειδικές και λοιπές ευεργετικές κατηγορίες, εφόσον δήλωσαν ότι επιθυμούν να κάνουν χρήση του σχετικού δικαιώματος, υποβάλουν ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ και κατά περίπτωση δικαιολογητικά. (Λεπτομέρειες στην προκήρυξη)

Όσοι/ες έχουν τα παραπάνω προσόντα και επιθυμούν να εισαχθούν στις παραγωγικές Σχολές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Α Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση για την συμμετοχή στο διαγωνισμό εισαγωγής στην Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή / και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, σε ηλεκτρονική εφαρμογή που θα λειτουργήσει ειδικά για το διαγωνισμό, τις ημερομηνίες από06/05/2019 ημέρα Δευτέρα, έως και 15/05/2019 ημέρα Τετάρτη, σύμφωνα με τις οδηγίες στο συνημμένο στην παρούσα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ́.

Οι υποψήφιοι/ες πρέπει να ΕΚΤΥΠΩΣΟΥΝ, να ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ την ως άνω Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωσή τους[είτε οι ίδιοι/ες, είτε οι ασκούντες τη γονική μέριμνα – εποπτεία σε περίπτωση ανήλικου/ης υποψήφιου/ας (δηλαδή υποψήφιου/ας που κατά την ημερομηνία υπογραφής δεν έχει συμπληρώσει το18ο έτος της ηλικίας του/της)] και αφού θεωρηθεί από αρμόδια Αρχή για το ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ, να την υποβάλουν ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ, με συστημένη αλληλογραφία, ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ, τις ημερομηνίες από 06/05/2019 ημέρα Δευτέρα έως και 16/05/2019 ημέρα Πέμπτη, στην Επιτροπή παραλαβής δικαιολογητικών και κατάταξης του διαγωνισμού, στην ακόλουθη διεύθυνση:

Διευκρινίζεται ότι, Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση που θα συμπληρωθεί και καταχωρηθεί ηλεκτρονικά, χωρίς να επακολουθήσει η εμπρόθεσμη υποβολή της ταχυδρομικά (ήτοι μέχρι και την 16/05/2019), με συστημένη αλληλογραφία, μαζί με πλήρη δικαιολογητικά, απορρίπτεται και δεν λαμβάνεται υπόψη για το διαγωνισμό.

Οι προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) είναι υποχρεωτικές, ενιαίες και κοινές για όλους τους υποψηφίους (άνδρες και γυναίκες) και των δύο παραγωγικών Σχολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και περιλαμβάνουν υγειονομικές εξετάσεις, αθλητικές δοκιμασίες και ψυχομετρικές εξετάσεις. Οι ΠΚΕ είναι υποχρεωτικές και για τους υποψήφιους/ες που είχαν υποβληθεί σε αυτές στο παρελθόν.
Όσοι/ες υποψήφιοι/ες γίνουν δεκτοί/ές μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών, θα πρέπει να ενημερωθούν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη για το πρόγραμμα των ΠΚΕ, τον τόπο και τον χρόνο παρουσιάσεώς τους σε αυτές. Σχετική ανακοίνωση αναρτάται στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (www.hcg.gr), καθώς και στο κτίριο του Αρχηγείου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ακτή Βασιλειάδη – Πύλες Ε1- Ε2, Πειραιάς).

Οι υποψήφιοι/ες προσερχόμενοι/ες την πρώτη ημέρα για τις ΠΚΕ, θα πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά την αστυνομική τους ταυτότητα, το δελτίο ταυτότητας υποψηφίου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και φωτοαντίγραφο της Αίτησης- Υπεύθυνης Δήλωσης που υπέβαλαν για την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό για εισαγωγή στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων.
Όσοι δεν φέρουν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, δεν θα γίνονται δεκτοί και δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος στους χώρους διεξαγωγής των διαδικασιών, εκτός αν προσκομίσουν βεβαίωση της Αστυνομικής Αρχής με σφραγισμένη φωτογραφία, όπου θα αναγράφεται ότι έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά για την έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, ή διαβατήριο ή ναυτικό φυλλάδιο ή άδεια οδήγησης, εφόσον αυτά φέρουν σχετική φωτογραφία.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Για την υγειονομική καταλληλότητα των υποψηφίων αποφαίνεται η Ανωτάτη του Ναυτικού Υγειονομική Επιτροπή (ΑΝΥΕ).
Οι υποψήφιοι/ες έχουν την υποχρέωση να προσκομίσουν τις παρακάτω Εργαστηριακές Εξετάσεις, οι οποίες θα πρέπει να φέρουν φωτογραφία υποψηφίου, ευκρινή ημερομηνία, υπογραφή και σφραγίδα ιατρού και να έχουν γίνει εντός τριμήνου προ της ημερομηνίας παρουσιάσεώς τους για υγειονομικές εξετάσεις:
  1. Γενική αίματος, ουρία, σάκχαρο, κρεατινίνη, τρανσαμινάσες, αιμοσφαιρίνη, γενική ούρων και ανοσολογικές εξετάσεις (Τεστ HIV, τεστ HbsAg, τεστ HCV) με γνωμάτευση ιατρού (Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας).
  2. Ακτινογραφία θώρακα FACE με γνωμάτευση ιατρού (Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας).
  3. Ηλεκτροκαρδιογράφημα με γνωμάτευση ιατρού (Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Δ.Ι. ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας), στην οποία να αναφέρεται ότι δύναται να συμμετάσχει σε αθλητικές δοκιμασίες.
  4. Οφθαλμολογική εξέταση με καταγραφή της οπτικής οξύτητας και του βαθμού διαθλαστικής ανωμαλίας εκάστου οφθαλμού, την ύπαρξη ή μη δυσχρωματοψίας (με ISHIHARA) και την ύπαρξη νοσήματος ή πάθησης με γνωμάτευση ιατρού (Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας).
  5. Ωτορινολαρυγγολογική εξέταση και ακοόγραμμα με γνωμάτευση ιατρού (Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας).
  6. Γυναικολογική εξέταση (μόνο για υποψήφιες) με γνωμάτευση ιατρού (Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας).

Οι ανωτέρω εξετάσεις μπορούν να διενεργηθούν σε Νοσηλευτικά ιδρύματα Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.I.Δ. ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας.

Τονίζεται ότι, ΟΛΕΣ οι ανωτέρω Εργαστηριακές Εξετάσεις – Γνωματεύσεις, οι οποίες διενεργούνται με μέριμνα του/της ίδιου/ας του/της υποψήφιου/ας, θα πρέπει να προσκομισθούν επισυναπτόμενες στο συνημμένο στην παρούσα «Δελτίο Υγειονομικής Εξέτασης Υποψηφίου/ας» ( Έντυπο -1- ), το οποίο και θα πρέπει να είναι ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ, ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ και ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ από τον κατά περίπτωση αρμόδιο ιατρό.

Όλα μαζί (ήτοι το Δελτίο Υγειονομικής Εξέτασης και οι Εργαστηριακές εξετάσεις – Γνωματεύσεις) θα προσκομίζονται από τον/την ίδιο/α τον/την υποψήφιο/α κατά την πρώτη ημέρα των Υγειονομικών εξετάσεων. Μη προσκόμιση όλων των παραπάνω προβλεπόμενων εξετάσεων κατά την πρώτη ημέρα των ΠΚΕ, αποτελεί αιτία αποκλεισμού από την συνέχεια των ΠΚΕ.

Όσοι υποψήφιοι δεν έχουν το ελάχιστο, ανεξαρτήτως φύλου, απαιτούμενο ύψος ή υπερβαίνουν τα προβλεπόμενα, ανά φύλο, όρια του Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) αποκλείονται του διαγωνισμού.

Σε περίπτωση όπου κατά τη διαδικασία της υψομέτρησης υποψήφιος/α επί τόπου προβάλει αντίρρηση επί του αποτελέσματος, διενεργείται επανέλεγχος και συντάσσεται έγγραφη σχετική Βεβαίωση περί του ότι, διενεργήθηκαν τρεις (3) επανειλημμένες μετρήσεις του αναστήματός του σε διαφορετικά χρονικά σημεία, η οποία συνυπογράφεται και από τον/την υποψήφιο/α στον/στην οποίο/α αφορά.

Περί ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και την πρόσβασή τους στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και τις παροχές Υγείας, εφαρμόζονται οι εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις. Ως εκ τούτου, προκειμένου να βεβαιώνεται ότι οι υγειονομικές εξετάσεις και οι ιατρικές γνωματεύσεις οι οποίες αναφέρονται στην παράγραφο 3 του παρόντος απαιτούνται για την συμμετοχή στις ΠΚΕ για την εισαγωγή στις Σχολές του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, οι υποψήφιοι οι οποίοι θα προσέρχονται στα νοσοκομεία, απαιτείται να προσκομίζουν αντίγραφο της Αίτησης –Υπεύθυνης Δήλωσης Υποψήφιου για τις Σχολές του Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. του Ακαδημαϊκού Έτους 2019-2020.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Οι υποψήφιοι/ες που θα κριθούν ως Υγειονομικώς Κατάλληλοι συμμετέχουν στις προβλεπόμενες αθλητικές δοκιμασίες, ενώπιον Επιτροπής/ών (ανάλογα με το πλήθος των υποψηφίων) Αθλητικών Δοκιμασιών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που συγκροτούνται με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και απαρτίζονται από Αξιωματικούς Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι οποίοι προτείνονται από τη Διεύθυνση Προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Για την συγκρότηση των εν λόγω επιτροπών προτιμώνται Αξιωματικοί που είναι κάτοχοι πτυχίου ΤΕΦΑΑ ή έχουν καταταγεί με την ιδιότητα του αθλητή. Στην Απόφαση συγκρότησης δύναται να ορίζονται, ανά αγώνισμα, ονομαστικά οι υπεύθυνοι και μέλη της Επιτροπής, Αξιωματικοί Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Για τον έλεγχο της αθλητικής επίδοσης, οι υποψήφιοι/ες υποβάλλονται στα παρακάτω αγωνίσματα καιυποχρεούνται να επιτύχουν τα όρια επίδοσης σε όλα (ήτοι και στα έξι), σύμφωνα με τα ακόλουθα:

  1. Δρόμος 100 μ. σε χρόνο 16 ́ ́ (μια προσπάθεια).
  2. Δρόμος 1.000 μ. σε χρόνο 4 ́ και 20 ́ ́ (μια προσπάθεια).
  3. Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,05 μ. (τρεις προσπάθειες).
  4. Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες).
  5. Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ., ως μέσος όρος του αθροίσματος της καλύτερης επιμέρους επίδοσης με το δεξί και το αριστερό χέρι (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).
  6. Ελεύθερη κολύμβηση σε απόσταση 50 μέτρων σε χρόνο δύο (02) λεπτών (μία προσπάθεια).
Η σειρά διεξαγωγής των αγωνισμάτων καθορίζεται με ευθύνη της Επιτροπής, ανάλογα με τις επικρατούσες τότε κλιματολογικές και λοιπές συνθήκες.
Μετά το πέρας καθενός από τα αγωνίσματα, οι υποψήφιοι υπογράφουν υποχρεωτικά ότι έλαβαν γνώση του αποτελέσματος που τους αφορά. Υποψήφιος που δεν θα επιτυγχάνει το προβλεπόμενο όριο σε κάποιο αγώνισμα, δεν θα συνεχίζει να εξετάζεται στα υπόλοιπα.
Σε περιπτώσεις προϋπάρχοντος τραυματισμού υποψηφίου/ας, προβλήματος υγείας ή γυναικολογικής φύσης, να προσκομίζεται υποχρεωτικά ιατρική γνωμάτευση/βεβαίωση από ιδιώτη ιατρό ή Νοσοκομείο (ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ), στην οποία να βεβαιώνεται το πρόβλημα, καθώς και να αναγράφεται η ημερομηνία αποκατάστασής του, προκειμένου ο υποψήφιος/α να επαναπρογραμματίζεται. Η ανωτέρω ημερομηνίανα μην υπερβαίνει το πέρας των Αθλητικών Δοκιμασιών, εκτός και αν το πρόβλημα παρουσιαστεί την τελευταία ημέρα διεξαγωγής τους οπότε επαναπρογραμματίζεται για την αμέσως επόμενη ημέρα. Επιπλέον, σε περίπτωση μη προσκόμισης ιατρικής γνωμάτευσης ο υποψήφιος πρέπει να γνωστοποιεί στον παρόντα ιατρό, το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και να εξετάζεται απ’ αυτόν πριν την έναρξη οποιασδήποτε αθλητικής δοκιμασίας.
Τέλος, σε περίπτωση τραυματισμού υποψήφιου/ας κατά την ημέρα διεξαγωγής των αθλητικών δοκιμασιών, θα προγραμματίζεται για επανεξέταση, εφόσον εξεταστεί από τον παρόντα ιατρό.

Η επανεξέταση θα προγραμματίζεται εντός του χρόνου διεξαγωγής των Αθλητικών Δοκιμασιών και θα γίνεται στο σύνολο των αγωνισμάτων εκτός και αν το πρόβλημα παρουσιαστεί την τελευταία ημέρα διεξαγωγής οπότε επαναπρογραμματίζεται για την αμέσως επόμενη ημέρα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πρόβλημα επί της διαδικασίας και μόνο, αρμόδιος είναι ο Πρόεδρος της οικείας Επιτροπής Αθλητικών Δοκιμασιών.

ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Οι ψυχομετρικές εξετάσεις διενεργούνται από επιτροπή ψυχομετρικών δοκιμασιών, που συγκροτείται με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και αποτελείται από Αξιωματικούς Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι οποίοι προτείνονται από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Υγειονομικού του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τη Διεύθυνση Προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Σκοπός των ψυχομετρικών εξετάσεων είναι η διαπίστωση της καταλληλότητας των υποψηφίων για σταδιοδρομία στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και περιλαμβάνουν τεστ προσωπικότητας, καθώς και συνέντευξη ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Επισημαίνεται ότι, υποψήφιοι/ες που είχαν δηλώσει προτίμηση για Σχολές Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων – Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ) και υποβλήθηκαν στη δοκιμασία των προκαταρκτικών εξετάσεων των Σχολών αυτών, εφόσον κρίθηκαν Ικανοί/ές σύμφωνα με τα κριτήρια του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οφείλουν απλώς να υποβάλουν στην Επιτροπή παραλαβής δικαιολογητικών και κατάταξης της παραγράφου 2 του Κεφαλαίου Δ ́ της προκήρυξης (στην οποία είχαν υποβάλει και την αίτηση συμμετοχής τους στο διαγωνισμό), την σχετική Βεβαίωση Ικανότητας από την αρμόδια Στρατιωτική Σχολή (Εξεταστικό Κέντρο).

Στην ανωτέρω Βεβαίωση, η οποία θα προσκομίζεται με μέριμνα του/της υποψηφίου/ας και θαπαραλαμβάνεται από μέλος της προαναφερόμενης Επιτροπής του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με αποδεικτικό,αναγράφονται τα στοιχεία ταυτότητας του/της υποψηφίου/ας, ο κωδικός αριθμός υποψηφίου/ας που δίνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο αριθμός τηλεφώνου, το ανάστημα του/της υποψηφίου/ας και ότι κρίθηκε ικανός/ή. Η Βεβαίωση Ικανότητας μπορεί να προσκομίζεται και από άλλο πρόσωπο εκτός του υποψηφίου, επισυνάπτοντας σχετική εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής.

Από την Βεβαίωση Ικανότητας πρέπει να προκύπτει ότι ο υποψήφιος/α έχει κριθεί ικανός/ή κατά το έτος υποβολής υποψηφιότητας, ήτοι το τρέχον έτος 2019, διαφορετικά θα εξετάζεται κατά τα οριζόμενα.

Σε περίπτωση που οι προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών Σχολών διενεργούνται σε μεταγενέστερο χρόνο, η Βεβαίωση Ικανότητας προσκομίζεται το αργότερο μέχρι την μεθεπόμενη της ολοκλήρωσης της διαδικασίας στην Στρατιωτική Σχολή (Εξεταστικό Κέντρο), προκειμένου ο/η υποψήφιος/α να θεωρηθεί ΙΚΑΝΟΣ/Η και για τις παραγωγικές Σχολές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Υποψήφιοι/ες που κρίθηκαν ΜΗ ΙΚΑΝΟΙ/ΕΣ για τις Σχολές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τις αρμόδιες Επιτροπές των προκαταρκτικών διαδικασιών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. δεν μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση Στρατιωτικής Σχολής.

Τα αποτελέσματα ανά διαδικασία ανακοινώνονται με τοιχοκόλληση σχετικού πίνακα στο κτίριο του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ακτή Βασιλειάδη – Πύλες Ε1- Ε2, Πειραιάς).
Στην ιστοσελίδα του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (www.hcg.gr) ανακοινώνονται τα ονόματα όσων κρίνονται ικανοί ανά διαδικασία και καλούνται να συμμετάσχουν στην επόμενη διαδικασία.
ΟΛΗ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ