Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων 2020-2021

Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων 2020-2021

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή προκηρύσσει διαγωνισμό για την εισαγωγή ιδιωτών (ανδρών – γυναικών) στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

 

Πληροφορίες για την εισαγωγή στο Λιμενικό Σώμα, τις ειδικές κατηγορίες, τις προϋποθέσεις εισαγωγής, αλλά και τις προκαταρκτικές εξετάσεις μπορείτε να βρείτε πατώντας ΕΔΩ

Όσοι/ες έχουν τα προσόντα και επιθυμούν να καταταγούν ως δόκιμοι Σημαιοφόροι Λ.Σ. ή ως δόκιμοι Λιμενοφύλακες, πρέπει αφενός να έχουν υποβάλει αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο σε σχολική μονάδα ή όπου αλλού καθορίζεται σύμφωνα με τα οριζόμενα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ή να κατέχουν βεβαίωση συμμετοχής σε πανελλαδικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν σε προγενέστερο του διαγωνισμού σχολικό έτος) και να δηλώσουν τις Σχολές Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Μηχανογραφικό Δελτίο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και αφετέρου μέσα στις προθεσμίες και κατά την καθοριζόμενη στο επόμενο Κεφάλαιο διαδικασία να συμπληρώσουν και να καταχωρίσουν ηλεκτρονικά Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση για την συμμετοχή στο διαγωνισμό εισαγωγής στην Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή / και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής (www.hcg.gr).

Ακολούθως, οι υποψήφιοι/ες πρέπει να εκτυπώσουν και να υπογράψουν την εν λόγω Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση (με θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής τους) και να την υποβάλουν ταχυδρομικά με συστημένη αλληλογραφία μαζί με πλήρη δικαιολογητικά.

Η ανακρίβεια των δηλουμένων στοιχείων επισύρει αποκλεισμό από το διαγωνισμό και τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις. Αιτήσεις που θα καταχωρισθούν ηλεκτρονικά και δεν θα αποσταλούν ταχυδρομικά σύμφωνα με τα προαναφερόμενα ΔΕΝ θα λαμβάνονται υπόψη. Επιπρόσθετα, σε περίπτωση που υποψήφιος καταχωρίσει ηλεκτρονικά παραπάνω από μία αίτηση, θα λαμβάνεται υπόψη η αίτηση που θα αποστέλλεται ταχυδρομικά, υπογεγραμμένη και θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να επισυναφθούν στην Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση για την συμμετοχή στο διαγωνισμό εισαγωγής στην Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή / και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και να κατατεθούν ΟΛΑ ΜΑΖΙ (δηλ. η Αίτηση- Υπεύθυνη Δήλωση και τα δικαιολογητικά) από τους υποψήφιους/ες, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, είναι τα ακόλουθα:

α. Δύο (2) πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου ή ταυτότητας. Στο πίσω μέρος κάθε φωτογραφίας ο/η υποψήφιος/α υποχρεούται να αναγράψει το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμο του/της, ευκρινώς.

β. Φωτοαντίγραφο της αίτησης – δήλωσης υποψηφίου/ας για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) τρέχοντος έτους 2020 (ως αυτή οριστικά καταχωρίσθηκε ηλεκτρονικά στο σύστημα myschool από τον Διευθυντή του Λυκείου), ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις που διενεργήθηκαν το 2018 ή 2019, από την οποία να προκύπτει ο Κωδικός αριθμός υποψηφίου που δίνει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σε περίπτωση αδυναμίας υποβολής από τον/την υποψήφιο/α των προαναφερομένων, γίνεται δεκτό φωτοαντίγραφο του δελτίου ή της βεβαίωσης εξεταζομένου πανελλαδικών εξετάσεων.

γ. Φωτοαντίγραφο του αστυνομικού δελτίου ταυτότητας (ή του δελτίου στρατιωτικής τους ταυτότητας για όσους εκπληρώνουν ως στρατεύσιμοι την στρατιωτική τους υποχρέωση). Σε περίπτωση που στοιχεία αυτού έχουν μεταβληθεί, δηλώνονται σε υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 ν. 1599/1986.

Η προκήρυξη για την εισαγωγή στο Λιμενικό Σώμα ΕΔΩ